top of page

De eerste schoolweek

3, 2, 1, START!!

De eerste schoolweek zit er al op. Dinsdag zijn we gestart in het eerste leerjaar. De ene had wat schrik, de ander had wat zenuwen en nog anderen waren heel blij om te kunnen starten. Door corona, gingen we meteen naar de klas met onze mama of papa. Daar kregen we al direct een opdrachtje terwijl we op de andere vriendjes moesten wachten en tot de lessen gingen beginnen. We kozen een plaatsje en gingen aan het werk. Wanneer iedereen er was, hebben we wat gepraat over het eerste leerjaar en hoe we ons daarbij voelen. De juf stelde ons meteen gerust: We gaan zeker nog veel kunnen spelen! Oef! We maakten onze rij in de gang, kregen boekjes, leerden de juf wat beter kennen, ... Voor we het wisten, was het alweer speeltijd. Na de speeltijd leerden we al ons eerste woordje: IK !

Audrey is 6 jaar

Maar vandaag was het ook al meteen feest, want... Audrey is vandaag 6 jaar geworden! De kroon lag al klaar toen ze de klas binnen kwam. Ze mocht een verjaardagskaartje kiezen, we zongen liedjes, maakten vuurwerk, dansten op just dance en ze trakteerde ons op een lekker koekje. Mmmmm! Proficiat Audrey!

Werken

Woensdag was het maar een halve dag, maar we leerden al een tweede woordje: MAAN! Telkens we een woordje leren, leren we een nieuwe letter. We leerden vandaag de letter 'm' van maan. We moeten de woordjes ook hakken en plakken. Daarvoor heeft de juf heel gemakkelijke kaartjes die je kan plooien. We werkten ook voor het eerst in ons werkboekje van taal. We moesten alle woordjes maan zoeken, maar dat was niet zo gemakkelijk hoor! Er zaten ook foppertjes tussen, want sommige woordjes leken heel goed op maan. We moesten dus heel goed kijken. Dat is ons heel goed gelukt!

Donderdag leerden we het magnetensysteem kennen. Daarbij hangt de juf de prentjes van de werkboekjes aan het bord en magneten onder de eerste prent. Op elke magneet staat een klasnummer. Ze legt alle taakjes die we moeten maken uit. Daarna moeten wij aan de slag. Wanneer het eerste taakje klaar is, leggen we het boekje open achteraan. We gaan naar het bord en hangen ons magneetje onder het tweede taakje. Dan gaan we naar onze plaats en maken we taakje 2. Wanneer dat klaar is, leggen we het opnieuw open achteraan. Zo gaan we verder tot we bij het laatste taakje komen. Dat is vaak: de kieskar! Daarin zitten leuke en vaak ook leerrijke spelletjes. We mogen iets kiezen en spelen tot we verder moeten met een nieuwe les. Leuk hoor, werken!

Knutselen

Vrijdag was al de laatste dag van de eerste schoolweek. We knutselden onze monstervloei. Dat is een vloei die we in onze agenda gaan steken. Zo weten we meteen op welk blaadje we zitten. We maakten onze vloei die helemaal zelf:

1. Druppels waterverf op een blaadje laten vallen en uitblazen naar willekeurige kanten met een rietje.

2. Laten drogen.

3. Ogen, armen, benen, mondjes, hoorntjes, ... uitknippen en inkleuren. Die kleven we dan op wanneer het blaadje droog is.

4. Juf plastificeerde ons monstertje. Klaar!

Op het einde van de dag gingen we turnen. We pasten als ons turnpakje en kregen een mooie zak met een kaartje aan. Op dat kaartje staat onze naam. Zo weten we van wie welke zak is. We hebben veel gelopen en het was heel leuk. De turnzakken blijven aan de kapstok hangen. We nemen ze telkens mee in een vakantie om alles eens goed te wassen.

We kijken uit naar volgende week!

Prettig weekend!

bottom of page