top of page

Een toffe bende

We zitten al een paar weken in het eerste leerjaar en we zien dat we echt een toffe bende zijn samen. We doen leuke dingen en moeten ook goed leren samenwerken.

Samenwerken

Voor sommige werkjes moeten we in groepjes werken. Soms mogen we die groepjes zelf kiezen, soms kiest de juf ze. Zo leren we met iedereen samenwerken. Nadien kijken we wat goed ging en wat beter kon. Ook bespreken we HOE het beter kan.

Drama

We moeten soms ook samenwerken tijdens andere lessen. Bijvoorbeeld tijdens een dramales. We moesten bijvoorbeeld een foto uitkiezen van het bord en dit uitbeelden door gebruik te maken van een doek. Eén iemand moest het beeld spelen en een vriendje moest het doek juist hangen. De anderen moesten dan raden welk beeld ze uitbeeldden. Wat hebben we gelachen!

Verjaardagskalender

We maakten een leuke verjaardagskalender door onze eigen monster mooi in de kleuren. We mochten kiezen hoe we dat deden. Sommigen kozen ervoor om het monstertje de echte kleuren te geven, anderen hebben hun monstertje in een nieuw kleurtje gestoken. Leuk toch?! Wanneer iemand jarig is, krijgt zijn/haar monstertje een kroontje. Zo weten we wie al verjaard is en wie de volgende is.

bottom of page